• SÚŤAŽ

          • Predovšetkým by sme vám veľmi radi poďakovali za pomoc pri propagácii nášho prvého ročníka súťaže. Vaša podpora prostredníctvom vašich aktivít, zdieľaním našej akcie na vašich webových stránkach, tlačením plagátov a ich umiestnením vo vašich obciach a mestách, nám veľmi pomohla a za to vám zo srdca veľmi pekne ďakujeme. Prvý ročník súťaže prekonal naše očakávania a zúčastnili sa jednotlivci z celej Slovenskej republiky, z každého kúta nášho krásneho Slovenska, a už sa začali zapájať aj školy.

            Vzhľadom na to, že školy a jednotlivci majú rôzne východiskové body a možnosti výroby, rozhodli sme sa oddeliť druhý ročník a vytvoriť samostatnú skupinu pre slovenské školy. Aj pre druhý ročník sme pripravili pre absolútneho víťaza škôl bezplatné prednášky o prírode, vtákoch a medveďoch počas celého dopoludnia. Tieto prednášky vieme prispôsobiť potrebám vašej školy. Samozrejme, tieto prednášky sú zdarma a budú vedené pracovníkmi zo Stráže prírody a ŠOP.

            Náš link:             www.malalehota.bielemore.sk

            Kto sme? Sme Občianske združenie Malá Lehota Biele More bez akejkoľvek dotácie (v súčasnosti).

            Čo robíme? Už druhý rok organizujeme súťaž s názvom NAJ BÚDKA SLOVENSKA 2023, ktorej cieľom je  prijať a odbornou porotou ohodnotiť došlé búdky do súťaže na  jednu z 40 tém a po súťaží ich inštalujeme  niekde  v prírode a ešte Vám spravíme reklamu( v horách,lesoch, hájoch,remízkach, parkoch, sadoch lúkach a pasienkoch.) Do súťaže sa môže zapojiť každý zo Slovenska aj sveta každý  kto má rád prírodu a najmä vtáky. 

             

            https://malalehota.bielemore.sk/naj-budka/naj-budka-slovensko-a-svet/

             

            Akým spôsobom nám môžete pomôcť? Prosím, vytlačte plagáty a umiestnite ich na mestských úradoch, obecných úradoch a školách pracoviskách, doma, vchode, pri vstupe na hrad, zámok, jaskyňu, na chatu...všade, kde je to povolené. Poprípade zdieľajte náš dobrý úmysel na vašich sociálnych sieťach. Najlepšie by bolo, ak by ste nám poslali búdku do súťaže. PREPOŠLITE TENTO EMAIL ĎALEJ: na vašu školu, materskú školu, kultúru, poslancom alebo  priateľom čo májú rádi prírodu.

             

            Váša pomoc je jedinečná nakoľko naša súťaž je taká výnimočná, že iné podobné projekty pravdepodobne neexistujú. myšielka NAJ BUDKY SLOVENSKA vznikla  ako neopakovateľný koncept v  očarujúcom slovenskom kúte - v malebnej obci Malá Lehota, kde sa spájajú silné a ohromujúce faktory. Teraz je na vás, aby ste sa zapojili a stali sa súčasťou tohto jedinečného projektu, kde prirodzenosť a drobné vtáčiky zostávajú centrálnymi postavami a zároveň poskytujú základ pre jeho úspech.

             

            Školy pozor! Zo všetkých došlých búdok A:okruh školy, automaticky získavate bezplatnú prednášku  ( v hodnote 400 EURO) s odborníkmi pre Vašu školu na tému príroda, tu je potrebné získať ocenenie : 

            NAJ BÚDKA SLOVENSKA ŠKOLY ( pošlite  búdku-y  do súťaže a vyhrajte-platí pre celé územie SR pre všetky školy)

             

            plagát : NAJ BÚDKA SLOVENSKA 2023 na stiahnutie: ( formáty: A4, 2*A4= podlepením páskou vznikne A3 , A3)

            https://malalehota.bielemore.sk/na-stiahnutie/

             

             

            Ako sa môžete zapojiť? Každý kto má rád prírodu. Stačí vyrobiť budku na niektorú z tém, stiahnuť prihlasovací formulár a spolu s ním poslať na adresu:

             Obecný Úrad Malá Lehota 383, PSČ 966 42 do 12. júla 2023. ( najlepšie do konca júna 2023)

             

            prihlasovací formulár na stiahnutie: 

            A- školy

            B- jednotlivci, firmy, SZČO

            C- obyvatelia a chatáry Malej Lehoty

            https://malalehota.bielemore.sk/na-stiahnutie/

             

             

            Pre koho je súťaž určená? Súťaž je určená pre školy, jednotlivcov ,organizácie, firmy , popoľovníkov, rybárov, včelárov, záhradkárov, chatárov...

            Čo sa platí ako štartovné? Nič, súťaž je bezplatná.

            Čo sa stane s budkami? Naše OZ zabezpečí ich inštaláciu v CHKOčkach, lesoch, hájoch, remízkach, lúkach, pasienkoch parkoch a záhradách.

            Kde si ich môžete pozrieť? Po súťaži budú niektoré budky označené a pridané na mapu Slovenska na našom webe a niektoré skončia aj v zahraničí.

            https://malalehota.bielemore.sk/naj-budka/naj-budka-slovensko-a-svet/

            Ako Vám viem a chceme pomôcť  My?  Ak sa súťaže zúčastníte a vaša búdka uspeje, vieme Vám  vložiť Váš zaujímaví  link ktorý zadáte a bude sa týkať prírody.

            1. príklad je na našom webe:

            https://malalehota.bielemore.sk/mala-lehota-jazvinska-jaskyna/

            Pod fotografiu umiestníme   vašu internetovú adresu: ( váš link)

             www. .................... sk

            1. ročník za nami :

            https://malalehota.bielemore.sk/naj-budka/naj-budka-2022/

             

             

             

             

             Manager projektu: Zavolajte rád vysvetlím naše úmysli a celú súťaž. 

             Ján Šranko:  predseda OZ Malá Lehota Biele More, tel.: 00421 908 157 225 

             kontakt:                      https://malalehota.bielemore.sk/kontakt/

             

          • Čerstvé hlavičky

          • Aj tento rok je naša MŠ prihlásená do projektu.......

            Kaufland  Čerstvé hlavičky

            Na webstránke www.cerstvehlavicky.sk prebieha hlasovanie verejnosti, ktoré potrvá do 31.5.2023. Z hlasovania vzíde 75 základných škôl a 75 materských škôl, ktorým bude od 09/2023 spoločnosť Kaufland poskytovať 1x/týždenne čerstvé ovocie alebo zeleninu.

            Každý kto chce hlasovať sa musí pri prvom raze na webstránke zaregistrovať. Následne sa bude už len prihlasovať (obdobne ako keď sa prihlasujete na Facebook a iné sociálne siete).

            Hlasovať je možné každý deň 2x – 1x za školu a 1x za škôlku.

             

            O projekte

            Projekt je určený pre všetky základné a materské školy na Slovensku, ktoré môžu súťažiť o prísun kvalitného a čerstvého ovocia alebo zeleniny počas celého nasledujúceho školského roka. Každý rok, ku každej našej predajni, ktorých je aktuálne 75, hľadáme jednu partnerskú materskú a jednu partnerskú základnú školu, ktorým bude daná predajňa poskytovať raz týždenne počas celého školského roka ovocie alebo zeleninu.

            Čerstvé hlavičky napomáhajú k motivovaniu a vzdelávaniu detí v dôležitosti konzumácie ovocia a zeleniny. Vďaka pravidelnému prísunu ovocia alebo zeleniny, ktorú im raz týždenne poskytujeme, si deti vytvárajú zdravý návyk a pozitívne asociácie k čerstvému ovociu a zelenine. Pri jeho výbere sa zohľadňuje predovšetkým sezónnosť ako aj lokálna dostupnosť. Aby deti spoločne objavovali chute, ktoré doposiaľ nepoznali, z času na čas sa v rámci projektu stretnú aj s exotickejšími druhmi ovocia, ako napr. mango alebo hurmikaki.

          • Deň mlieka

          • Mliečko, mliečko to je veda, bez neho sa vyrásť nedá.

            Bez neho vraj budem malý, nebudem mať žiadne svaly.

            Nebudem mať zuby zdravé, ani pevné kosti práve.

            Teraz to už dobre viem, hneď si mliečko nalejem.

            Ponúknem ho všetkým Vám , veľa zdravia zaželám

            16.mája je svetový deň mlieka , cieľom tohto dňa je poukázať na význam konzumácie mlieka a vyzdvihnúť jeho dôležitosť. Srdečne Vás pozývame v tento deň ochutnať mliečne výrobky, ktoré Vaše deti konzumujú v Materskej škole.

      • Kontakty

        • Materská škola Riadok 4,. Ružomberok
        • +421908022957 - riaditeľka školy
        • Riadok 4 03401 Ružomberok Slovakia
        • +421 905 516 864
        • +421 907131459 - zástupkyňa riaditeľky
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje